Sunday, July 6, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home რჩევები

რატომ უნდა შევწყვიტოთ მაკარონის მოხარშვა ქვაბში და მოვამზადოთ ის მხოლოდ ტაფაზე

March 19, 2021
რატომ უნდა შევწყვიტოთ მაკარონის მოხარშვა ქვაბში და მოვამზადოთ ის მხოლოდ ტაფაზე

პოპულარულმა ბრიტანელმა მზარეულმა, ტელეწამყვანმა და შოუმენმა – ჯეიმს მარტინმა – ცოტა ხნის წინ გაგვიზიარა ყველაზე მარტივი კერძის მომზადების რეცეპტი. ჩვენ მას გაგიზიარებთ და გასწავლით თუ როგორ უნდა მოამზადოთ პასტა ინგლისური რეცეპტით.

პოპულარულმა ბრიტანელმა შოუმენმა ეთერში მაკარონის მომზადების მთავარი ფანდი გაგვიმხილა. აღმოჩნდა, რომ მთელი მაგია მდგომარეობს ცხიმისა და მარილის სწორ თანაფარდობაში. მისი სიტყვებით, ეს კერძი საერთოდ არ უნდა შეიცავდეს ცხიმს, თუმცა ბევრი მარილი ძალიან უხდება.

ჩვენ მიჩვეულები ვართ მაკარონის ბევრი ცხიმით მომზადებას, ეს კი ჯანმრთელობისთვის მთლად სახარბიელო არ არის.

,მაკარონიან ტაფაში ჩაამატეთ ბევრი წყალი და ბევრი მარილი,” – ამბობს მარტინი. როგორც წესი, ის ერთ ტაფაში ორ დიდ მუჭა მარილს ამატებს, ცხიმი კი უმჯობესია რაიმე სოუსმა შეცვალოს – მაგალითად, პესტომ არ კარბონარამ.

მარტინი აღნიშნავს, რომ ასეთი მომზადება მას ცნობილმა იტალიელმა კულინარმა ასწავლა. იტალიელებმა კი ნამდვილად ყველაზე გემრიელად იციან მაკარონის მომზადება. იტალიელი მზარეულის თქმით, ყველაზე გემრიელ მაკარონს უნდა ჰქონდეს ზღვის გემო. საინტერესოა, არა?

სხვა ცნობილი ამერიკელი კულინარი კი გვასწავლის, თუ როგორ უნდა მოვხარშოთ იდეალურად ქათმის კვერცხი. ის აღნიშნავს, რომ კვერცხი უნდა იხარშებოდეს დაბალ ცეცხლზე, ზუსტად 12 წუთი – არც მეტი, არც ნაკლები. შემდეგ აუცილებლად უნდა ჩავაწყოთ ცივ წყალში. ასეთი სახით გამოდის იდეალურად მოხარშული კვერცხი.

რა თქმა უნდა, თითოეულ დიასახლისს თავისი მომზადების წესები აქვს ყველა კერძთან მიმართებით. თუმცა ბევრი რამ არის დამოკიდებული სოუსსე და მაკარონის სხვა გარნირებზე. სხვათაშორის, მაკარონს ყველაფერი უხდება და ამ მხრივ ის უნივერსალური კერძია. მადლობა იტალიელებს ამ კერძის შექმნისთვის და ასევე კულინარებს მომზადების სასარგებლო დეტალების გაზიარებისთვის.

გაუზიარეთ ეს სტატია თქვენს მეგობრებსაც!

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • „ჩემთვის ჩემი პროფესია, ჟურნალისტიკა, იყოფა ასე – 2021 წლის 5 ივლისამდე და მას შემდეგ“ – ქეთა ციცქიშვილი
  • „შესაძლოა, მძიმედ არის ავად ან უკვე გარდაიცვალა“ – რას წერს უცხოური მედია აიათოლა ალი ხამენეის შესახებ?
  • „დაიღუპა 24, ევაკუირებულია 237 ადამიანი…“ – წყალდიდობა ტეხასში

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge