ავოკადო. მასში შემცველი ნივთიერებები კანს მავნე ულტრაიისფერი სხივების გავლენისგან იცავს.
წითელი თევზი – კიდევ ერთი პროდუქტი ჯანსაღი კანისთვის. მასში შემცველი ცხიმოვანი მჟავები ომეგა-3 და ომეგა-6 კი კანს ელასტიურობის შენარჩუნებაში ეხმარება.
C ვიტამინით მდიდარი პომიდორი აუცილებელია კანის სიგლუვისთვის. იცავს კანს ულტრაიისფერის მავნე ზეგავლენისგან.
სტაფილოში შემცველი რეტინოლი და ბეტა-კაროტინი ძლიერი ანტიოქსიდანტები არიან, რაც კანის დაბერებას უშლის ხელს.
ზეითუნის ზეთი შეიცავს A, D და C ვიტამინებს. კანის აღდგენაში დიდ როლს თამაშობს თითოეული მათგანი.
მწვანე ჩაის აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტი-კარცინოგენური თვისებები.
კივი მდიდარია C და E ვიტამინებით. ეს კანს სწრაფად აღდგენაში ეხმარება და მზის მავნე ზეგავლენისგან იცავს.
კოჭა – სამკურნალო საშუალება, რომელსაც ანთების საწინააღმდეგო თვისება აქვს.
თხილი შეიცავს დიდი რაოდენობით E ვიტამინსა და კოენზიმ Q10-ს. ისინი სასარგებლოა ამინდის სეზონური ცვლილების დროს, კანს ბევრად გლუვს ხდის.
კვერცხი სასარგებლოა ყველასთვის მასში შემცველი სასარგებლო ნივთიერებებიდან გამომდინარე. სწორედ მისი წყალობითაა კანი ელასტიური და გლუვი.
წყარო – “ბომონდი”