Thursday, August 21, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

მარილის დადებითი და უარყოფითი მხარეები

September 21, 2023
მარილის დადებითი და უარყოფითი მხარეები

მარილი ჩვენი ცხოვრების განუყოფელი ნაწილია. მას ხშირად ვიყენებთ, თუმცა არ ვიცით რა დადებითი და უარყოფითი შედეგები აქვს მას. ბუნებაში უამრავი მარილი არსებობს, მაგრამ ჩვენ ყველაზე ხშირად ვიყენებთ სუფრის მარილს. ამ პოსტში მინდა გაგაცნოთ სუფრის მარილის როგორც სასარგებლო, ისე მავნე შედეგები.

მარილს მეცნიერები „თეთრ სიკვდილს“ ეძახიან. ადრე მათ მიაჩნდათ რომ ადამიანს დღეშ მაქსიმუმ 10-15 გრამი მარილი უნდა მიეღ, მაგრამ მოგვიანებით ეს რიცხვი უფრო დაპატარავდა. დღეს მეცნიერებს მიაჩნიათ რომ დღიური მარილის მასაა 6 გრამი, რაც ჩაის კოვზს უდრის.

ადამიანი დღეში 12 გრამ მარილს იღებს. მისი დიდი ნაწილი ორგანიზმში საკვებით ხვდება ხოლო 15%-ს სუფრაზე ვამარილებთ.

ექიმები ირწმუნებიან: მარილის სისტემატიურად დიდი რაოდენობით მიღებისას, მაღალი სისხლის წნევა, გულისა და თირკმელების დაავადებები და მარილების დაგროვება გარანტირებულია!

მარილი შედგება ნატრიუმით, რომელიც ორგანიზმის სრულყოფაში დიდ როლს ასრულებს. ის კუჭის ფერმენტების გამომუშავების პროცესში მონაწილეობს, წყლის ბალანსს არეგულირებს და იცავს. თუ ორგანიზმში ნატრიუმი არასაკმარისია, ინსულინის გამომუშავება ირღვევა, კაპილარები იკუმშება, რაც არტერიული წნევის ისევ მომატებას იწვევს.

ბევრი ადამიანი უმარილო დიეტის მომხრეა, რასაც ექიმები ეწინააღმდეგებიან, რადგან როგორც მარილის დიდი რაოდენობა, ასევე მისი უქონლობაც მავნებელია. კარდიოლოგები ამბობენ, რომ პაციენტებმა, რომლებმაც რაციონში მარილის რაოდენობა შეამცირეს, ისევე აწუხებთ გულის დაავადებები, როგორც მათ ვინც მარილის დიდ რაოდენობას იღებს.

იმედია პოსტი დაგეხმარებათ სწორი გადაწყვეტილების მიღებაში, მაგრამ როგორც ყველა ექიმი მეც ასევე მოგიწოდებთ რომ აკონტროლოთ მარილის მიღება.

წყარო:ინტერმედია

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • “მოსკოვში მოლაპარაკებები არ შეიძლება” – სად უნდა გაიმართოს ზელენსკი-პუტინის შეხვედრა?
  • “ცილისწამება და სიცრუეა” – NYT-თან სკანდალური ინტერვიუს ავტორი დავით რაზმაძე მედიასთან პირველ კომენტარს აკეთებს
  • გამოცდების ცენტრი აბიტურიენტებისთვის საყურადღებო განცხადებას ავრცელებს

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge