Friday, May 23, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

July 20, 2023
უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

ნა­ყი­ნი ზა­ფხუ­ლის გა­ნუ­ყო­ფე­ლი ნა­წი­ლია და ბევ­რი ადა­მი­ა­ნის საყ­ვა­რე­ლი დე­სერ­ტი მთელს მსოფ­ლი­ო­ში. დე­ლი­კა­ტუ­რი ტექ­სტუ­რა, ტკბი­ლი გემო და არო­მა­ტის ვა­რი­ა­ცი­ე­ბი მას ყვე­ლა ასა­კის­თვის სა­სურ­ველ დე­ლი­კა­ტე­სად აქ­ცევს. რო­გორც წესი, ჩვენ ნა­ყინს მი­ვირ­თმევთ მზა სა­ხით, ან სა­ო­ჯა­ხო შე­ფუთ­ვით, ვა­მა­ტებთ ხილს და საყ­ვა­რელ ტო­პინგს, მაგ­რამ რა მოხ­დე­ბა, თუ გე­ტყვით, რომ ნა­ყი­ნით შე­გიძ­ლი­ათ შექ­მნათ გან­სხვა­ვე­ბუ­ლი და უგემ­რი­ე­ლე­სი დე­სერ­ტე­ბი?

ამ ბლოგ­ში გა­გი­ზი­ა­რებთ რამ­დე­ნი­მე სა­ო­ცარ რე­ცეპტს, რო­მე­ლიც შე­გიძ­ლი­ათ მო­ამ­ზა­დოთ ნა­ყი­ნით. მო­ემ­ზა­დეთ თა­მა­მი ექ­სპე­რი­მენ­ტე­ბის­თვის, ახა­ლი გე­მოვ­ნე­ბის აღ­მო­ჩე­ნის­თვის და უჩ­ვე­უ­ლო კომ­ბი­ნა­ცი­ე­ბის­თვის, რომ­ლე­ბიც თქვენს ზა­ფხულს ნამ­დვილ კუ­ლი­ნა­რი­ულ დღე­სას­წა­უ­ლად გა­და­აქ­ცევს.

ბრა­უ­ნი ფის­ტის ნა­ყი­ნით

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

ფის­ტას ნა­ყი­ნი ჩემი საყ­ვა­რე­ლი ნა­ყი­ნე­ბის სი­ა­ში ერთ-ერთი ფა­ვო­რი­ტი გე­მოა! ფის­ტას ნა­ყი­ნის გემ­რი­ე­ლი არო­მა­ტი ბრა­უნ­თან კომ­ბი­ნა­ცი­ა­ში გე­მო­ე­ბის სა­ო­ცარ ნა­ზავს ქმნის. ამ დე­სერ­ტის მო­სამ­ზა­დებ­ლად„პა­ლო­მას“ სა­ო­ჯა­ხო შე­ფუთ­ვის ფის­ტას ნა­ყინს ვი­ყე­ნებ.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • კა­რა­ქი – 6 ს/კ.
  • შო­კო­ლა­დი – 60 გ.
  • შა­ქა­რი – 1 ჭიქა (200 მლ).
  • კვერ­ცხი – 2 ც.
  • ვა­ნი­ლის ექ­სტრაქ­ტი – 0,5 ჩ/კ.
  • ფქვი­ლი – 0,5 ჭიქა (200 მლ)

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

ზე­მო­დან:

  • შო­კო­ლა­დი – 50 გ. (მო­სარ­თა­ვად)
  • ფის­ტას ნა­ყი­ნი „პა­ლო­მა“ – 240 გ.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. გა­ა­ხუ­რეთ ღუ­მე­ლი 180 გრა­დუს­ზე და და­ი­წყეთ ბრა­უ­ნის მომ­ზა­დე­ბა. და­ბალ ცე­ცხლზე დად­გით ქვა­ბი, გა­ად­ნეთ კა­რა­ქი და გა­ხე­ხი­ლი შო­კო­ლა­დი. გა­მუდ­მე­ბით ური­ეთ. გად­მოდ­გით გა­ზ­ქუ­რი­დან და გა­აგ­რი­ლეთ;
  2. ქვაბ­ში ჩა­ა­მა­ტეთ შა­ქა­რი, აუ­რი­ეთ რომ კრის­ტა­ლე­ბი გა­იხ­სნას. და­უ­მა­ტეთ კვერ­ცხე­ბი, ვა­ნი­ლის ექ­სტრაქ­ტი და კვლავ აუ­რი­ეთ;
  3. ფქვი­ლი გა­ცე­რით და და­ნარ­ჩენ ინ­გრე­დი­ენ­ტებს ნელ-ნელა შე­უ­რი­ეთ;
  4. და­ახ­ლო­ე­ბით 22 სმ. დი­ა­მეტ­რის სა­ცხობ ფორ­მას წა­უს­ვით ცოტა კა­რა­ქი. ჩა­ას­ხით ცომი და შედ­გით ფორ­მა გა­ხუ­რე­ბულ ღუ­მელ­ში. აცხვეთ 20 წთ. სა­ნამ ხის ჩხი­რი ჩარ­ჭო­ბი­სას არ დარ­ჩე­ბა მშრა­ლი და სუფ­თა. ამო­ი­ღეთ ნამ­ცხვა­რი და გა­აგ­რი­ლეთ თეფ­შზე;
  5. „პა­ლო­მას“ ფის­ტის ნა­ყი­ნი გა­და­ა­ნა­წი­ლეთ ბრა­უნ­ზე თა­ნაბ­რად, კოვ­ზით მი­ე­ცით ტალ­ღე­ბის ფორ­მა;
  6. შო­კო­ლა­დი გა­ად­ნეთ ორ­თქლზე და მო­ას­ხით ზე­მო­დან ნა­ყინს გა­სა­ფორ­მებ­ლად.

კრემ ბრი­უ­ლეს ჰა­ე­რო­ვა­ნი ტორ­ტი

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

კარ­გი ამ­ბა­ვი ისაა, რომ ამ ულა­მა­ზეს ტორ­ტს არ სჭირ­დე­ბა გა­მო­ცხო­ბა! ის შე­იძ­ლე­ბა გახ­დეს ნამ­დვი­ლი მარ­გა­ლი­ტი სა­დღე­სას­წა­უ­ლო სუფ­რა­ზე. ჯობს ტორ­ტი მო­ამ­ზა­დოთ წინა სა­ღა­მოს.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • ორ­ცხო­ბი­ლა/ბის­კვი­ტი 250 გ.
  • კა­რა­ქი (+ 5გ. სა­ცხობ ფორ­მა­ზე წა­სას­მე­ლად) 25გ.
  • ნა­ყი­ნი კრემ ბრუ­ლე „პა­ლო­მა“ 1,5 კგ
  • ბე­ზე­ე­ბი (პა­ტა­რა + 30 გ. დე­კო­რა­ცი­ის­თვის) 100 გ.
  • სა­კონ­დიტ­რო ტო­პინ­გი (ვერ­ცხლის ბურ­თუ­ლე­ბი ან სხვა) 10 გ.
  • შაქ­რის ფხვნი­ლი 20 გ.

ლი­მო­ნის შიგ­თავ­სის­თვის:

  • ნა­ღე­ბის კა­რა­ქი 70 გ.
  • შა­ქა­რი 110 გ.
  • მა­რი­ლი მწიკ­ვი
  • კვერ­ცხი 1 ცალი
  • სი­მინ­დის სა­ხა­მე­ბე­ლი 5 გ.
  • კვერ­ცხის გული 1 ც.
  • ლი­მო­ნი 100 გ.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. და­ი­წყეთ ლი­მო­ნის შიგ­თავ­სის მომ­ზა­დე­ბით. კარ­გად გა­რე­ცხეთ ლი­მო­ნი, რად­გან დაგ­ჭირ­დე­ბათ ცედ­რა. ცედ­რა მო­ა­თავ­სეთ ჯამ­ში, და­ა­ყა­რეთ გრა­ნუ­ლი­რე­ბუ­ლი შა­ქა­რი და სუფ­რის კოვ­ზით ყვე­ლა­ფე­რი კარ­გად დას­რი­სეთ. გა­ა­ჩე­რეთ ნა­რე­ვი 30 წთ;
  2. კვერ­ცხი გა­ტე­ხეთ პა­ტა­რა ქვაბ­ში, და­უ­მა­ტეთ იქვე კვერ­ცხის გუ­ლიც და ათ­ქვი­ფეთ მსუ­ბუ­ქად. კვერ­ცხებს და­უ­მა­ტეთ ცედ­რის მასა და აუ­რი­ეთ ერ­თგვა­რო­ვან კონ­სის­ტენ­ცი­ამ­დე;
  3. ლი­მო­ნის წვე­ნი გა­მო­წუ­რეთ და და­უ­მა­ტეთ და­ნარ­ჩენ ინ­გრე­დი­ენ­ტებს. წვე­ნი უნდა იყოს 70 მლ. ისევ აუ­რი­ეთ ყვე­ლა­ფე­რი. ქვა­ბი დად­გით მი­ნი­მა­ლურ ცე­ცხლზე და მუდ­მი­ვი მო­რე­ვით მი­იყ­ვა­ნეთ ადუ­ღე­ბამ­დე. შემ­დეგ გად­მოდ­გით ცე­ცხლი­დან. მასა უნდა გა­ს­ქელ­დეს;
  4. ქვაბ­ში ჩა­უ­მა­ტეთ მწიკ­ვი მა­რი­ლი, ნა­ღე­ბის კა­რა­ქი, კარ­გად აუ­რი­ეთ და შედ­გით მა­ცი­ვარ­ში 12 სთ.

მო­ამ­ზა­დეთ ტორ­ტი:

  1. 20 სმ. დი­ა­მეტ­რის და 6 სმ. სიღ­რმის მო­სახ­სნელ ფორ­მას წა­უს­ვით კა­რა­ქის ნა­ჭე­რი. და­ა­ფი­ნეთ სა­ცხო­ბი ქა­ღალ­დი ისე, რომ ფორ­მის ზედა კი­დეს 3 სმ-ით და­შორ­დეს. ორ­ცხო­ბი­ლე­ბი და­ფხვე­ნით, მე­ო­თხე­დი გა­და­ი­ნა­ხეთ მო­სარ­თა­ვად, და­ნარ­ჩენს შე­უ­რი­ეთ კა­რა­ქი. მასა ჩატ­კეპ­ნეთ ფორ­მის ძირ­ზე, გა­ას­წო­რეთ და შედ­გით მა­ცი­ვარ­ში 10 წთ;
  2. ცალ­კე ჯამ­ში და­ტე­ხეთ ბე­ზე­ე­ბი მსხვი­ლად. კრემ ბრუ­ლეს ნა­ყი­ნის ნა­ხე­ვა­რი მო­ა­თავ­სეთ დიდ ჭურ­ჭელ­ში, და­უ­მა­ტეთ ბეზე და ნა­ხე­ვა­რი ლი­მო­ნი­ა­ნი მასა, კარ­გად აუ­რი­ეთ და წა­უს­ვით ორ­ცხო­ბი­ლე­ბის ფე­ნას. ზე­მო­დან გა­ა­თა­ნაბ­რეთ ნა­ყი­ნით, მო­ა­ყა­რეთ გა­და­ნა­ხუ­ლი ორ­ცხო­ბი­ლას ნამ­სხვრე­ვე­ბი. ზე­მო­დან და­ა­ფა­რეთ საკ­ვე­ბი პარ­კი და შედ­გით სა­ყი­ნუ­ლე­ში 12 სა­ა­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში;
  3. დარ­ჩე­ნილ ნა­ყინ­საც შე­უ­რი­ეთ დარ­ჩე­ნი­ლი ლი­მო­ნის მასა, აუ­რი­ეთ ერ­თგვა­რო­ვა­ნი მა­სის მი­ღე­ბამ­დე, ჩა­დეთ კონ­ტე­ი­ნერ­ში და შედ­გით სა­ყი­ნუ­ლე­ში მთე­ლი ღა­მით;
  4. გა­მო­ი­ღეთ ტორ­ტი სა­ყი­ნუ­ლი­დან, გა­ა­ჩე­რეთ ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე 5 წთ. მო­ა­შო­რეთ დამ­ცა­ვი პარ­კი და გა­და­ი­ტა­ნეთ ლა­მაზ ჭურ­ჭელ­ში;
  5. ზე­მო­დან და­ა­დეთ კონ­ტე­ი­ნე­რი­დან ბურ­თუ­ლე­ბად ამო­ღე­ბუ­ლი ნა­ყი­ნი. ნა­ყინ­ზე და­დეთ პა­ტა­რა ბე­ზე­ე­ბი, მო­ა­ყა­რეთ შაქ­რის პუდ­რი და მორ­თეთ ვერ­ცხლის­ფე­რი სა­კონ­დიტ­რო მძი­ვე­ბით. მი­ირ­თვით და­უ­ყოვ­ნებ­ლივ!

შემ­წვა­რი ნა­ყი­ნი

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

შემ­წვა­რი ნა­ყი­ნი სა­ო­ცა­რი დე­სერ­ტია, რო­მე­ლიც ცხოვ­რე­ბა­ში ერთხელ მა­ინც უნდა მო­ამ­ზა­დოთ.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 1 კგ ნა­ყი­ნი სტრა­ჩა­ტე­ლა „პა­ლო­მა“
  • 100 გ და­ქუც­მა­ცე­ბუ­ლი სი­მინ­დის ფან­ტე­ლე­ბი
  • 120 გ ტკბი­ლი ქო­ქო­სი
  • 4 ჩ.კ. დაფ­ქუ­ლი და­რი­ჩი­ნი
  • 3 დიდი კვერ­ცხის ცილა
  • 2 ს.კ. შა­ქა­რი
  • ზეთი შე­საწ­ვა­ვად (რაფ­სის ან მცე­ნა­რე­უ­ლი)
  • შო­კო­ლა­დის სირო­ფი, კა­რა­მე­ლის სო­უ­სი ან თაფ­ლი მზა დე­სერ­ტის გა­სა­ფორ­მებ­ლად

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

  1. ნა­ყი­ნის კოვ­ზით ან სუფ­რის კოვ­ზით გა­ა­კე­თეთ ვა­ნი­ლის ნა­ყი­ნის ბურ­თე­ბი 7-8 სმ დი­ა­მეტ­რის, 6 ცალი და მო­ა­თავ­სეთ სა­ცხობ ფირ­ფი­ტა­ზე ან ფორ­მა­ში. შე­დეთ ბურ­თუ­ლე­ბი სა­ყი­ნუ­ლე­ში მი­ნი­მუმ 2 სა­ა­თით ან სრუ­ლად გა­მაგ­რე­ბამ­დე;
  2. ჯამ­ში შე­უ­რი­ეთ დაფ­ქუ­ლი სი­მინ­დის ფან­ტე­ლი (ბურ­ბუ­შე­ლა), ქო­ქო­სის ფან­ტე­ლე­ბი და დაფ­ქუ­ლი და­რი­ჩი­ნი;
  3. ამო­ავ­ლეთ გა­ყი­ნუ­ლი ნა­ყი­ნის ბურ­თე­ბი სა­ფა­ნელ­ში და ისევ შე­აბ­რუ­ნეთ სა­ყი­ნუ­ლე­ში 30 წთ;
  4. ცალ­კე ჯამ­ში ათ­ქვი­ფეთ კვერ­ცხის ცი­ლე­ბი და შა­ქა­რი, ქა­ფის გა­ჩე­ნამ­დე. გა­ყი­ნუ­ლი ბურ­თუ­ლე­ბი ამო­ავ­ლეთ ამ მა­სა­ში და შემ­დეგ, კვლავ სი­მინ­დის სა­ფა­ნელ­ში. გა­ყი­ნეთ 1 სთ;
  5. პა­ტა­რა ქვაბ­ში გა­ა­ცხე­ლეთ ზეთი, გა­მო­ი­ღეთ გა­ყი­ნუ­ლი ბურ­თუ­ლე­ბი და სწრა­ფად შეწ­ვით ზეთ­ში. გა­და­ი­ტა­ნეთ თეფ­შზე და მო­ას­ხით სა­სურ­ვე­ლი სირო­ფი, სო­უ­სი ან თაფ­ლი.

ჰონგ-კონ­გის ვაფ­ლი ვა­ნი­ლის ნა­ყი­ნით

უჩვეულო რეცეპტები ნაყინით, ყველაზე პრეტენზიული გურმანებისთვის

ეს დე­სერ­ტი ბევრ ქვე­ყა­ნა­შია პო­პუ­ლა­რუ­ლი. მის მო­სამ­ზა­დებ­ლად დაგ­ჭირ­დე­ბათ ვაფ­ლის სა­ცხო­ბი აპა­რა­ტი.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • ზეთი
  • გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი – 1 ჩკ.
  • სოდა – 1.5 ჩკ.
  • და­რი­ჩი­ნი – 2 ჩკ.
  • ზეთი – 140 მლ.
  • კვერ­ცხი – 2 ცალი
  • კე­ფი­რი – 125 მლ.
  • რძე – 300 მლ.
  • შა­ქა­რი – 200 გ.
  • ფქვი­ლი – 300 გ.

გა­სა­ფორ­მებ­ლად:

  • ნა­ყი­ნი ვა­ნი­ლის „პა­ლო­მა“;
  • ბა­ნა­ნი (ან სა­სურ­ვე­ლი ხილი);
  • მარ­წყვის სირო­ფი.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ერ­თმა­ნეთ­ში აუ­რი­ეთ ფქვი­ლი, შა­ქა­რი, და­რი­ჩი­ნი, სოდა, გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი. მე­ო­რე ჯამ­ში კი აუ­რი­ეთ კე­ფი­რი, რძე, კვერ­ცხის გული და ზეთი. კარ­გად აუ­რი­ეთ და შე­უ­რი­ეთ მშრა­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის მა­სას. აუ­რი­ეთ ერ­თგვა­რო­ვა­ნი მა­სის მი­ღე­ბამ­დე;
  2. კი­დევ ცალ­კე ჯამ­ში ათ­ქვი­ფეთ კვერ­ცხის ცილა მკვრი­ვი ღრუ­ბე­ლი­ვით მა­სის მი­ღე­ბამ­დე და ფრთხი­ლად შე­უ­რი­ეთ ცომს. უნდა მი­ი­ღოთ ოლა­დე­ბის ცო­მის კონ­სის­ტენ­ცი­ის მასა;
  3. გა­ა­ხუ­რეთ ვაფ­ლის სა­ცხო­ბი. წა­უს­ვით ზეთი და გა­მო­ა­ცხვეთ ვაფ­ლე­ბი 5-5 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში თავ­და­ხუ­რულ სა­ცხობ­ში;
  4. გა­მომ­ცხვარ ვაფლს და­ა­დეთ ნა­ყი­ნი, დაჭ­რი­ლი ხილი, მო­ას­ხით მარ­წყვის (ან სხვა) სირო­ფი.

წყარო: ამბები

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • როდიდან მოიმატეს ტემპერატურა – მეტეოროლოგის პროგნოზი
  • საქართველოში ბრიტანეთის საელჩო საგანგებო განცხადებას ავრცელებს
  • რატომ დააჯარიმეს რუსთავის ავტობაზრობა 848 276 ლარით?

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge