მწვადის შეწვის პროცესზე პირდაპირ არის დამოკიდებული მისი გემო. ამიტომ აუცილებელია არა მარტო ხორცის შერჩევა და დამარინადება, არამედ მწვადის შეწვის პროცესის მნიშვნელოვანი დეტალებიც იცოდეთ, ეს საშუალებას მოგცემთ თქვენი ოჯახის წევრები და ახლობლები წვნიანი და ნაზი ხორცით გაანებივროთ. ამ სტატიაში მოგითხრობთ თუ როგორ შეწვათ მწვადი სწორად!
დასაწყისისთვის აღვნიშნოთ, რომ ტრადიციულად, მწვადს ცხვრის ხორცისგან ამზადებენ, თუმცა მისი სპეციფიური სუნის გამო ის ბევრს არ მოსწონს. ყველაზე პოპულარული ღორის ხორცის მწვადია, ამიტომ გეტყვით, რომ ღორის ხორცის მწვადისთვის – კისრის ხორცის შერჩევა აჯობებს.
რაც შეეხება შეწვის პროცესს, უპირველეს ყოვლისა ხორცი მაცივრიდან უნდა გამოიღოთ რათა ოთახის ტემპერატურამდე გათბეს. შესაბამისად, ხორცი მაცივრიდან შეწვამდე რამდენიმე საათით ადრე უნდა გამოიღოთ!