1 კილო წითელი ლობიო რამდენიმე საათით გააჩერეთ წყალში და შემდეგ გადაწურეთ. მოხარშვისას არ დაგავიწყდეთ 3 ცალი დაფნის ფოთოლი. რამდენიმე თავი ხახვი და 3 კბილი წვრილად დაჭრილი ნიორი მოთუშეთ ზეთში. და შეურიეთ ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული მოხარშული ლობიო. დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი და ხმელი ქონდარი გემოვნებით. ლობიანის გული მზად არის.
ცომს მოზელისას შეურიეთ 1 კოვზი შაქარი, საფუარი და 50 გრამი ზეთი. მარილი გემოვნებით. გააჩერეთ ორ საათამდე სანამ არ აფუვდება.
ზეთიანი ხელებით გააკეთეთ გუნდები და გულში მოათავსეთ გამზადებული ლობიო. გამოაცხეთ ზეთში ორივე მხრიდან.
წყარო: gurmania.ge