Thursday, June 5, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home კულინარია

რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ – როგორ მოვამზადოთ “შემწვარი ნაყინი”?!

June 29, 2021
რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ – როგორ მოვამზადოთ “შემწვარი ნაყინი”?!

ზაფხულის ცხელ დღეებში ნაყინი გაგრილების ერთ-ერთი საუკეთესო და “გემრიელი” საშუალებაა, მისი მირთმევა ორმაგად სასიამოვნო ხდება, როდესაც ის მადისაღმძვრელად გამოიყურება.

მოყვარული კონდიტერი მაკა ბლადაძე გვიზიარებს რეცეპტს, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ სახლის პირობებში უგემრიელესად “შემწვარი ნაყინი”?!

რეცეპტის ინგრედიენტები:

1.ქოქოსის ფანტელი 1ჭ.
2.რძე 1ს/კ
3.კვერცხი 1 ცალი
4.სიმინდის ბურბუშელა 2 ჭ.
5. ვანილის ნაყინი 500 გრ.
6. შაქარი 1ჩ/კ
7. დარიჩინი-მწიკვი
დაფაზე პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ, რომელზეც ნაყინის ბურთები უნდა დაალაგოთ, შემდეგ გაყინეთ იმდენი ხნის განმავლობაში, სანამ ძალიან მკვრივ მასას არ მიიღებს.
ჯამში ჩაყარეთ დაფხვნილი სიმინდის ბურბუშელა, ამასთან, დაუმატეთ დარიჩინი და ქოქოსის ფანტელი, რომელშიც ნაყინის ბურთები უნდა ამოავლოთ, შემდეგ კი კვლავ საყინულეში შეაბრუნეთ, მინიმუმ ერთი სააათი განმავლობაში გააჩერეთ.
ათქვიფეთ კვერცხი, რძე და შაქარი, ნაყინის ბურთულები ჯერ აღნიშნულ ნარევში უნდა ამოავლოთ, შემდეგ კი ისევ ბურბუშელაში, რომელსაც კვლავ საყინულეში შეაბრუნებთ, ამჯერად, იქ ორი საათის განმავლობაში იქნება მოთავსებული.
ბოლოს კი, სქელძირიან ქვაბში რაც შეიძლება დიდი რაოდენობით ზეთი ჩაასხით, მდუღარე ზეთში ჩაუშვით ნაყინის ბურთები, რომელიც 30 წამის განმავლობაში უნდა იწვებოდეს, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. უმალვე მიირთვით.
თუ აღნიშნულ ინსტრუქციას ზუსტად მიყვებით, თქვენ ხელოვნებისა და  “გემოების” ნამდვილ ფოიერვერკს მიიღებთ.
რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ - როგორ მოვამზადოთ "შემწვარი ნაყინი"?!რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ - როგორ მოვამზადოთ "შემწვარი ნაყინი"?! რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ - როგორ მოვამზადოთ "შემწვარი ნაყინი"?!რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ - როგორ მოვამზადოთ "შემწვარი ნაყინი"?! რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ - როგორ მოვამზადოთ "შემწვარი ნაყინი"?!

 

 

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • რომელი ქვეყნის მოქალაქეებს აუკრძალა დონალდ ტრამპმა აშშ-ში შესვლა?
  • „კვარა არააა საქართველო, თავის თავის კაცია…“ – რას წერს ვანო ნადირაძე ხვიჩა კვარაცხელიაზე?
  • „ძალიან ცუდად გამოიყურებით, ძალიან!“ – ვის მიმართავს ნანუკა ჟორჟოლიანი?

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge