პასკის, ჯეჯილისა და წითელი კვერცხის გარეშე აღდგომის დღესასწაული წარმოუდგენელია. „პრაიმტაიმი“ გთავაზობთ, რჩევებს, თუ როგორ შეიძლება მარტივად დავთესოთ და გავახაროთ ჯეჯილი.
ჯეჯილი დაახლოებით, აღდგომადე ორი კვირით ადრე უნდა დავთესოთ. ნებისმიერი ფორმისა და ზომის ჭურჭელში. იმისთვის, რომ კარგად გაღვივდეს უნდა გავრეცხოთ და მთელი ღამე თბილ წყალში დავტოვოთ.
მეორე დღეს, უნდა გადავწუროთ წყალი და სასურველ ჭურჭელზე ჯერ მოვათავსოთ ბამბა ან მიწა და შემდეგ მოვაყაროთ გაღივებული ჯეჯილი.
მოათავსეთ თქვენი ჯეჯილი ისეთ ადგილაც სადაც მზე გაანებივრებს თბილი სხივებით. ნიადაგი რომ არ გამოუშრეს ყოველ დილით დანამეთ წყლით.