ოქსიდაციური სტრესი ასაკთან დაკავშირებული ცვლილებებისა და დაავადებების უმეტესობის მთავარი მიზეზია.
ეს პროცესი ზრდის თავისუფალი რადიკალების აქტივობას ორგანიზმში, თუ მას აკლია ანტიოქსიდანტები.
1. ავოკადო. მწვანე პროდუქტი შეიცავს უამრავ გლუტათიონს, რის გამოც ხდება გაახალგაზრდავება უჯრედშიდა დონეზე. გლუტათიონი ასევე ძლიერი ანტიოქსიდანტია, რომელსაც შეუძლია გაანეიტრალოს თავისუფალი რადიკალების მოქმედება და შეანელოს დაბერება. გარდა ამისა, ავოკადო შლის ტოქსინებს და ამცირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში. ნაყოფი ასევე მდიდარია A, E და K ვიტამინებით, რომლებიც დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე და ხელს უწყობს კანის ტონუსისა და თვალის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.
2. სატაცური. ეს პროდუქტი იდეალურია გაახალგაზრდავებისა და სილამაზის შესანარჩუნებლად. სატაცური შეიცავს ცისტეინს, კომპონენტს გლუტათიონის სინთეზისთვის. ამ მცენარის მირთმევა ღირს იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად და ვიტამინების B12, K2, C, E გამომუშავებისთვის. ის ასევე აახალგაზრდავებს ორგანიზმს.
სატაცური ასევე მდიდარია ისეთი სასარგებლო მინერალებით, როგორიცაა მაგნიუმი, რკინა და თუთია. რკინა აუმჯობესებს ჟანგბადის ტრანსპორტირებას ქსოვილებში, რაც ინარჩუნებს სხეულის ყველა ფუნქციას მაღალ დონეზე. აღსანიშნავია, რომ ის ასევე აუცილებელია თმის ზრდისა და ფრჩხილის სტრუქტურის გასაძლიერებად. ეს ასევე შეიცავს თუთიას, რომელიც პასუხისმგებელია კანის ელასტიურობაზე.
ნაოჭების გაჩენა პირდაპირ კავშირშია მაგნიუმთან. ეს ბიოელემენტი ამშვიდებს კუნთებს და ამცირებს ნერვ-კუნთოვან აღგზნებადობას. მაგნიუმი ასევე ამცირებს არტერიულ წნევას, ახდენს ტვინის ფუნქციის ნორმალიზებას და ინარჩუნებს ძვლის სიმკვრივეს. ყველა ეს მაჩვენებელი გავლენას ახდენს ახალგაზრდობის შენარჩუნებაზე.
3. ნუში – ასევე გამოიმუშავებს გლუტათიონს. ნუში იცავს ორგანიზმს დაზიანებისგან, ააქტიურებს ანტიოქსიდანტურ ფერმენტებს და ამცირებს სტრესს, რაც მნიშვნელოვანია, რადგან შფოთვის გადაჭარბებული დონე დაბერებას იწვევს. ნუში ამაგრებს ძვლებს და ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს.