„თეთრი კარტოფილი უფრო მავნეა, მეწამული კი ყველაზე ჯანსაღი. ეს მართლაც ასეა?
არსებობს თუ არა კარტოფილის ამ “ფერადი” რეიტინგის მეცნიერული ახსნა?
გორგლების ფერი – ჯიშის მახასიათებელი
კარტოფილი შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს კანის ფერით, მაგრამ ქერქის ფერი არის ჯიშის თვისება, რომელიც პრაქტიკულად არ მოქმედებს პროდუქტის ხარისხზე.
რაზე მიგვანიშნებს კარტოფილის რბილობის ფერი?
• სახამებლის ყველაზე მაღალი შემცველობაა თეთრი კარტოფილის ჯიშები.
• ყვითელ ჯიშებში კაროტინის (A ვიტამინი, რომელიც ყველასთვის სასარგებლოა) მაღალი შემცველობაა.
• მოწითალო ფერის მქონე ჯიშებში ანთოციანინების მაღალი შემცველობაა…“ კითხვა განაგრძეთ ბმულზე