Friday, May 9, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

7 პროდუქტი, რომლებსაც ონკოლოგები არ ჭამენ და თქვენც არ გირჩევენ

October 10, 2023
7 პროდუქტი, რომლებსაც ონკოლოგები არ ჭამენ და თქვენც არ გირჩევენ

სამწუხაროდ, კიბოსგან საბოლოო გათავისუფლების მეთოდი მოფიქრებული არაა, თუმცა ზოგიერთი წესის არდაცვა ერთიორად ზრდის ამ საშინელი დაავადების წარმოქმნის საშიშროებას.

ექიმი-ონკოლოგები გვირჩევენ, სამზარეულოდან და თეფშებიდან სამუდამოდ განვდევნოთ ეს 7 პროდუქტი.

გადამუშავებული ხორცი
მრავალწლიანი კვლევით დადგინდა, რომ მხოლოდ 50 გრამი კანცეროგენებით აღსავსე გადამუშავებული ხორცი 18 პროცენტით ზრდის მსხვილი ნაწლავის კიბოსგან დასნებოვნებას. პირველ რიგში, საშიშია ის ნივთიერებები, რომლებსაც პროდუქტისთვის ვადის გაზრდის მიზნით უმატებენ.

პოპკორნი
მის მოსამზადებლად გამოიყენება სინთეტიკური ზეთი, რაც ზრდის ფილტვების კიბოს რისკს.

ორაგული
საშიშია ის, რომელიც ფერმაში გამოჰყავთ. არავინ იცის, რითი კვებავენ მათ, რომ სწრაფად გაიზარდონ. ეს ტოქსიკური ნივთიერებები კი სიმსივნეებს იწვევს ადამიანში.

ნაკვერჩხალზე შემწვარი ხორცი
არავინ ამბობს, რომ მწვადზე უარი უნდა თქვათ, მაგრამ ნუ შეჭამთ გაშავებულ, დანახშირებულ ხორცის ნაჭერს.

ხელოვნური დამატკბობელი
საშიშია ყველაფერი ის, რაც ცვლის შაქარს. ის არღვევს ნივთიერებათა ცვლას. არსებობს კიდევ ერთი პრობლემა: შაქარი აჩქარებს კიბოს უჯრედების გამრავლებას. უმჯობესია, შეამციროთ ტკბილის მიღება.

ალკოჰოლი
ალკოჰოლის რეგულარულად მიღება იწვევს: თავის ტვინის, საყლაპავის, ღვიძლის, სარძევე ჯირკვლისა და მსხვილი ნაწლავის კიბოს. თუ საბოლოოდ უარს ვერ ამბობთ ალკოჰოლზე, შეამცირეთ მაინც, რათა ჯანმრთელი იყოთ.

ტრანსცხიმები
ის აქტიურად გამოიყენება მარგარინში, კრეკერში, კანფეტებში, დესერტებში, სოუსებში. უარი უნდა თქვათ იმ პროდუქტების მიღებაზე, რაც ტრანსცხიმებს შეიცავს.

წყარო:მარაო

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • “ჩემი სიცოცხლის მანძილზე, არ მინახავს და არც არავისგან გამიგია, ქართველებში და ვაინახებში, ნუ საერთოდ კავვასიურ ერებში, ის რომ კაცი ჩიოდეს, ქალმა სილა გამაწნა და მეტკინაო” – მალხაზ მაჩალიკაშვილი
  • გააუქმებს თუ არა გერმანია ქართული დიპლომატიური პასპორტით ქვეყანაში უვიზოდ შესვლის რეჟიმს? – რას ამბობს გერმანიის ელჩი საქართველოში?
  • რა დეტალებია ცნობილი ქუთაისში, მდინარე რიონში, 19 გოგოს დაღუპვის შესახებ?

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge