შესაძლებელია, ჩაიდნის გამოყენებისას თეთრი ნალექი, ნადები ხშირად შეგინიშნავთ. გადაცემაში “ნამდვილი ექიმები” საუბრობენ, რამდენად საშიშია მსგავსი ნადები და ხომ არ უქმნის ის ადამიანის ჯანმრთელობას საფრთხეს:
ლევან რატიანი: წყალი, რომელიც ონკანში მოდის, ხისტია. ეს იმას ნიშნავს, რომ მასში დიდი რაოდენობითაა მინერალები. როდესაც წყლი დუღდება, მინერალების გამოკრისტალება და დალექვა ხდება და შეერთებისას, მყარი ფენა წარმოიქმნება, რასაც ნადები ჰქვია. ეს არ არის საშიშ მიკროელემენტთა სისტემა, რომელმაც შეიძლება, დაავადება გამოიწვიოს. ძირითადად, ხისტ წყალში დიდი რაოდენობით კალციუმი და მაგნიუმის მარილები შედის.
რეზო ომიაძე: რაც უფრო მაღალია ტემპერატურა, მით უფრო მალე ჩნდება ნადები. თუმცა, ნადები, შესაძლოა, ონკანებში, საშხაპეზე, ჭურჭლის სარეცხ მანქანაზე, ნიჟარებშიც შეგვიმჩნევია.
ლევან რატიანი: რა თქმა უნდა, ის სიცოცხლისათვის საშიშ ნივთიერებებს არ მიეკუთვნება, მაგრამ არ არის სასურველი, რომ ადამიანის ორგანიზმში მოხვდეს. მაგრამ, თუ ის ფინჯანში მაინც მოხვდა, ნუ შეგვეშინდება, ჯანმრთელობისთვის საშიში პროცესი არ წარმოიქმნება. განაგრძეთ კითხვა