Friday, May 9, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

როგორ ვიკვებოთ სწორად მარხვის დროს?

September 26, 2023
როგორ ვიკვებოთ სწორად მარხვის დროს?

მარხვა ეს არის ფიზიკური და სულიერი განწმენდის პერიოდი. მარხვის დროს საჭიროა უარი თქვათ ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებზე და უპირატესობა მიანიჭოთ მცენარეულ საკვებს. მარხვის დაცვა ითვლება საკმაოდ ძლიერ გამოცდად თქვენი ორგანიზმისათვის, ამიტომაც იგი არ არის რეკომენდირებული ზოგიერთი სერიოზული დაავადების დროს. საფეხურები:

მარხვის პერიოდში უარი თქვით კვერცხზე, ხორცზე, რძის პროდუქტებზე, კანფეტებზე, ალკოჰოლურ სასმელებზე. დიდი მარხვის დროს წითელი ღვინისა და მცენარეული ზეთის მიღება შეიძლება მხოლოდ შაბათსა და კვირას, გარდა ვნების კვირეულში მოხვედრილი შაბათისა. მცენარეული ზეთი ასევე იშვიათად გამოიყენება წმინდანების მოხსენიების დღეებში. თევზის ჭამა შეიძლება ხარებას და ბოლო კვირა დღეს აღდგომამდე, თევზის ქვირითი კი ბზობის წინა შაბათს. დიდი მარხვის პირველ ორ დღეს სასურველია საკვებზე უარის თქმა. მარხვის ბოლო კვირაში მიირთმევენ ისეთ საკვებს, რომელიც არ დაქვემდებარებია თერმულ დამუშავებას.

საკვებად მოსამზადებლად გამოიყენეთ მარცვლეული, მჟავეული, დამარინებული და ახალი ბოსტნეული, შავი და სერი პური, წვენებუ, სოკო, მწვანილი. სამარხვო საკვების მომზადებისას არ დაგავიწყდეთ სანელებლების შესახებ, ისი გახდიან საკვებს უფრო გემრიელსა და არომატულს.

გამოავლინეთ კულინარიული ფანტაზია. თუ გეჩვენებათ, რომ სამარხვო საკვები მოსაბეზრებელი და ერთგვაროვანია, ძალიან ცდებით, ვინაიდან შეიძლება სხვადასხვა გემრიელი კერძების მოფიქრება – სალათები, სოუსები, წვნიანები და სხვა. სამარხვო ფაფის მომზადება შეგიძლიათ სოუსით, სოკოთი ან თნდაც ბოსტნეულით. სოკოს ან ბოსტნეული ბულიონის შემცველი სუპები არანაკლებ გემრიელი გამოდის ვიდრე ხორცის. შეიძლება ბოსტნეულის ჩაშუშვა, შეწვა, ფარშირება სოკოებითა და ხახვით.

სამარხვო მენიუს შედგენის დროს გაითვალისწინეთ მნიშვნელოვანი წესი. ცილები, ცხიმები და ნახშირწყლები ორგანიზმში ყოველდღიურად უნდა ხვდებოდნენ თანაბარი რაოდენობით. ნორმალური კვებისათვის შესაფერისი საკვები ელემენტების მღების შემთხვევაში თქვენ არ იგრძნობთ დაღლას. ცილის შესანიშნავი წყაროა ლობიო, ბარდა, სოიო, შვრია, თხილი, სოკო.

შეეცადეთ ისიამოვნოთ საკვების მიღებით. არ გაღიზიანდეთ ჭამის დროს, ტრაპეზმა უნდა ჩაიაროს მშვიდ გარემოში. ამ წესის დაცვა საჭიროა არა მარტო ჭამის დროს, არამედ მთელი დღის განმავლობაში.

წყარო:allnews

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • 9 მაისი ევროპის დღეა – რას უკავშირდება ამ თარიღის შექმნა?
  • დღეს თბილისში წყალმომარაგება შეწყდება – ქუჩების ჩამონათვალი და აღდგენის დრო
  • ღრუბლიანობა, წვიმა – როგორი ამინდია მოსალოდნელი დღეს საქართველოში?

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge