შემოდგომა არა მხოლოდ ქრონიკული დაღლილობისა და აპათიის, არამედ საშარდე სისტემის და ნაწლავების დაავადებების გამწვავების პერიოდია. გამოსავალი მხოლოდ ერთია: სწორად მოამზადოთ ორგანიზმი სიცივისთვის.
დაიწყეთ ჩვეულ დიეტაში ცვლილებებით. სექტემბრის შუა რიცხვებიდან მოემზადეთ ცივი ამინდისთვის და თანდათანობით დაამატეთ გამათბობელი საკვები თქვენს მენიუში. მათ შორისაა ნარინჯისფერი, ყვითელი და წითელი ხილი და ბოსტნეული, ყურადღება გაამახვილეთ სტაფილოზე, გოგრაზე, ნესვსა და ციტრუსებზე.
არ დაივიწყოთ სანელებლები, რადგან ისინი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტებია და შესაბამისად აუმჯობესებენ საჭმლის მონელებას და სისხლის მიმოქცევას. გულუხვად შეაზავეთ თქვენი კერძები ჯანჯაფილით, დარიჩინით, კურკუმით, მიხაკით და პაპრიკით. გამოიყენეთ 1-2 სახის სანელებლები ყოველდღე: დაამატეთ ისინი სმუზში, სასმელში, სუპებში, სალათებსა და ცხელი კერძებში.
დეტოქსის პერიოდში კვება უნდა დაიყოს 4-5 ულუფად: საუზმე, ლანჩი, ვახშამი და ხემსი. კურსის ეტაპებზე, ღირს მენიუდან მთლიანად გამორიცხოთ ყველა რძის პროდუქტი, ასევე მინიმუმამდე დაიყვანოთ კოფეინი (შეიზღუდეთ ფინჯანი ყავით დღეში).
დეტოქსის მენიუს მაგალითი საწყის ეტაპზე:
პირველი საუზმე: სტაფილოსა და ვაშლის სმუზი;
მეორე საუზმე: ყაბაყის ბლინები;
სადილი: ქათმის სუპი და ვეგანური რიზოტო;
ვახშამი: თბილი სალათი თევზით…