შოკოლადი ზრდის შრომის უნარს, ყურადღების კონცენტრაციას და ასტიმულირებს გონებრივ აქტივობას.
პოპულარული ტკბილეულის გამოყენების მთავარი პირობა ზომიერებაა, დესერტის სასიამოვნო ბონუსია დაბერების პროცესის შენელება და იმუნური სისტემის გაძლიერება – ამაზე პასუხისმგებელია შოკოლადის შემადგენელი ანტიოქსიდანტები. თუმცა, მისი გადაჭარბებული მოხმარება იწვევს სიმსუქნეს და ზრდის დიაბეტის რისკს.
შოკოლადი შეიძლება იყოს: რძიანი, მწარე, ნაღების და თეთრი. ასევე არის შოკოლადი დიაბეტით დაავადებულთათვის
წყარო: გემრიელია