1. წიწაკა არეგულირებს კუჭისა და კუჭქვეშა ჯირკვლის მუშაობას, აქვეიტებს არტერიულ წნევას, ამცირებს თრომბოზების რისკს, აძლიერებს ორგანიზმის გამძლეობას რადიაციის მიმართ.
2. ტკბილი წითელი წიწაკა ასთმისა და ბრონქიტის დროს, აუმჯობესებს სუნთქვას.
3. წიწაკა აუმჯობესებს მეხსიერებას, არეგულირებს ნივთიერებატა ცვლას, ამაღლებს შრომისუნარიანობას და ებრძვის სტრესს.
4. გინდათ იყოთ ლამაზი? მიირთვით წიწაკა. მისი მოხმარება დადებითად აისახება კბილებზე, კანზე, ფრჩხილებზე და მხედველობაზე.
5. წიწაკის მოხმარება ოსტეოპოროზის რისკებს ამცირებს გვიან ასაკში.
6. ამბობენ, სახლი, რომლის ფანჯრის რაფაზეც წიტელი წიწაკა იზრდება, სიყვარულს იზიდავს