Sunday, July 6, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

აუმჯობესებს თუ არა ყოველდღიურად მარწყვის ჭამა გულისა და ტვინის ჯანმრთელობას

August 4, 2023
აუმჯობესებს თუ არა ყოველდღიურად მარწყვის ჭამა გულისა და ტვინის ჯანმრთელობას

კენკროვანი ხილი ითვლება სუპერპროდუქტად, ჯანმრთელობისთვის მრავალი სასარგებლო თვისებით.
კვლევებმა აჩვენა, რომ კენკრა ხელს უწყობს ანთების შემსუბუქებას და სხეულის გარკვეული უბნების დაცვას, როგორიცაა ნაწლავის მიკრობიომი და გულ-სისხლძარღვთა სისტემა.

მკვლევარები აღნიშნავენ, რომ მარწყვის ჭამა შეიძლება დაეხმაროს შემეცნებითი ფუნქციის გაუმჯობესებას, არტერიული წნევისა და ოქსიდაციური სტრესის შემცირებას.

რვა კვირის განმავლობაში, ყოველ დღე, კვლევის მონაწილეები მოიხმარდნენ 26 გრამ მარწყვს. რვა კვირის ბოლოს, მკვლევარებმა დაადგინეს, რომ იმ პირებში, რომლებიც მარწყვს მიირთმევდნენ, გაუმჯობესდა კოგნიტური ფუნქციები, შემცირდა სისტოლური არტერიული და გაიზარდა ორგანიზმის ანტიოქსიდანტური შესაძლებლობები.

მარწყვი შეიცავს ბევრ ვიტამინსა და მინერალს, რომელიც ორგანიზმს სჭირდება ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად, მათ შორის A ვიტამინს, მაგნიუმს, კალიუმს და ფოლიუმის მჟავას.

გარდა ამისა, მარწყვი გამოირჩევა C ვიტამინის შემცველობით – მხოლოდ რვა მარწყვის ჭამა უზრუნველყოფს ორგანიზმს C ვიტამინის ყოველდღიურ დოზას.

ცნობილია, რომ მარწყვს აქვს დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტები, მათ შორის პოლიფენოლები და ფიტოსტეროლები. პოლიფენოლებს აქვთ ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, ხოლო ფიტოსტეროლები ხელს უწყობენ ქოლესტერინის დონის შემცირებას.

წყარო: მკურნალი

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • „ჩემთვის ჩემი პროფესია, ჟურნალისტიკა, იყოფა ასე – 2021 წლის 5 ივლისამდე და მას შემდეგ“ – ქეთა ციცქიშვილი
  • „შესაძლოა, მძიმედ არის ავად ან უკვე გარდაიცვალა“ – რას წერს უცხოური მედია აიათოლა ალი ხამენეის შესახებ?
  • „დაიღუპა 24, ევაკუირებულია 237 ადამიანი…“ – წყალდიდობა ტეხასში

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge