ედამამის ლობიო ძალიან ჰგავს შაქრის ბარდას, მაგრამ ბარდასგან განსხვავებით, Edamame (იაპონურიდან ითარგმნება, როგორც “ლობიო ლობიოში”) სხვა არაფერია, თუ არა ახალგაზრდა სოია! ის ძალიან დიდი ხანია გამოიყენება აღმოსავლურ და აზიურ სამზარეულოში, მაგრამ ევროპელებმა ეს პროდუქტი ცოტა ხნის წინ გაიცნეს.
მისი მომზადება ძალიან მარტივია (საკმარისია 2-3 წუთი ბლანშირება, გაყინული ედამამის ლობიოს მირთმევა ან კერძებში დამატება) და უხდება აბსოლუტურად ყველაფერს – მარცვლეულს, ბოსტნეულს, თევზსა და ხორცს. მათ აქვთ ძალიან დამახასიათებელი დელიკატური გემო და სასიამოვნო ელასტიკური კონსისტენცია. კარგია როგორც ცხელი, ასევე ცივი.
მაგრამ მთავარი, რის გამოც დიეტოლოგებს და ჯანსაღი კვების მოყვარულებს ასე უყვართ ედამამი, არის მისი შემადგენლობა. 100 გრამი ლობიო შეიცავს 11 გრამ ცილას არსებითი ამინომჟავების მაღალი ხარისხის შემადგენლობით.