მოხარშული სიმინდი არის საკვები, რომელიც თითქმის ყველა ადამიანს უყვარს. ის სასარგებლოა სისხლში შაქრის დონის შესანარჩუნებლად, ასევე კარგია გულისთვის და მხედველობისთვის.
თუმცა, აღმოჩნდა, რომ გასტრიტის მქონე ადამიანებმა თავი უნდა აარიდონ სიმინდის მიღებას. დაავადება ეხება კუჭის ანთებას და სიმპტომები მოიცავს საჭმლის მონელების დარღვევას, შებერილობას და ტკივილს. თუ გართულებები მოხდა, გასტრიტმა შეიძლება გამოიწვიოს კუჭის სისხლდენაც ან გამოიწვიოს წყლულების განვითარება.
ექსპერტები განმარტავენ, რომ სიმინდი შეიცავს შაქარს, რომელსაც შეუძლია გააუარესოს გასტრიტის სიმპტომები. მოუნელებელი სიმინდი ხვდება ნაწლავებში, რაც იწვევს მუცლის ტკივილს, კრუნჩხვას და გაზს.
კიდევ რა არ უნდა მიირთვათ, თუ გასტრიტი გაქვთ?
სიმინდის გარდა, შეზღუდვები ასევე მოიცავს მჟავე ხილს, ცხარე ბოსტნეულს და რძის პროდუქტებს. ყველა მათგანს შეუძლია გააუარესოს კუჭის ლორწოვანი გარსის ფუნქციონირება. ასევე არ არის რეკომენდებული წითელი ხორცის, თხილის და არაქისის კარაქის მოხმარება, რადგან ისინი ეწინააღმდეგებიან გასტრიტის სიმპტომების შემსუბუქების მცდელობებს.
იგივე ეხება დამუშავებულ საკვებს და ტკბილეულს, როგორიცაა ნამცხვრები, ჩიფსები და შოკოლადი. ძალიან მნიშვნელოვანია რაციონიდან ალკოჰოლის გამორიცხვა, რადგან ის გავლენას ახდენს გასტრიტის მკურნალობის ეფექტურობაზე.