Sunday, May 18, 2025
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
უახლესი ambebi
  • მთავარი
  • სოც.ქსელები
  • დიეტა
  • შოუბიზნესი
  • ჰოროსკოპი
  • კულინარია
  • მეცნიერება
  • ტექნოლოგია
  • ყველა
    • გამოკითხვა
    • საინტერესო
    • პრესის ფურცლებიდან
    • ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • მოგზაურობა
    • ემიგრაცია
    • ფსიქოლოგია
    • კრიმინალური ამბები
    • 90-იანები
    • ლიტერატურა
    • კინო სამყარო
    • გიფები
    • მუსიკა
    • სპორტი
    • მოდა
    • ავტო/მოტო
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
Home საზოგადოება

როგორ მზადდება სწრაფი მომზადების ატრია, რომელიც მთელ მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს

September 29, 2023
როგორ მზადდება სწრაფი მომზადების ატრია, რომელიც მთელ მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს

ალბათ, ცხოვრებაში ერთხელ მაინც გაგისინჯავთ სწრაფი მომზადების ატრია (ლაფშა). ამ პროდუქტის სარგებელსა და მავნებლობაზე დაუსრულებლად შეგვიძლია ვიკამათოთ, მაგრამ ზოგჯერ ძალიან გვინდა მივირთვათ არომატული ულუფა, რომელიც რამდენიმე წუთში მზადდება.

ეს კერძი გამოიგონა იაპონელმა ბიზნესმენმა ანდო მომოფუკიმ ჯერ კიდევ 1958 წელს და უწოდა Chikin Ramen (სახელი მომდინარეობს ტრადიციული კერძიდან, რომელიც ატრიით და ქათმით მზადდება).

პროდუქტი იმდენად პოპულარული გახდა, რომ 2020 წელს იაპონიამ მე-20 საუკუნის მთავარ გამოგონებად სწრაფი მომზადების ატრია დაასახელა! დღეს გაჩვენებთ როგორ მზადდება სწრაფი მომზადების ატრია სამხრეთ კორეის ქარხანაში. ვიდეოს იუთუბ არხი Yummy Yammy ავრცელებს.

აი, აქ იწყება ატრიის მომზადების მთელი ჯადოქრობა.

image

ქათმის ნატურალურ ბულიონს ასხამენ მარილწყლით სავსე კასრში.

image

ინგრედიენტების სრულად შერევამდე სითხეს კარგად ურევენ.

image

შემდეგ ქათმის მარილწყალს უმაღლესი ხარისხის ფქვილს უმატებენ და ურევენ.

image

მზა ცომს ამოსასვლელად კამერაში გზავნიან.

image

გარკვეული დროის შემდეგ ცომის ტენიანობის პროცენტს ზომავენ.

image

 

სიტყვაზე, ცომს არაერთგვაროვანი ტექსტურა აქვს და ფხვიერი გამოიყურება. თუმცა მის სტრუქტურას სწორი სიმკვრივე და პლასტიურობა აქვს, რომ გაბრტყელებისას მთლიანობა შეინარჩუნოს.

მზა ცომი გასაბრტყელებელ დანადგარში ხვდება.

image

პროცესის დასაწყისში ცომის სისქე ზუსტად 1 სმ–ია.

image

ლილვის და პრესის ქვეშ მრავალსაფეხურიანი გაბრტყელების შემდეგ ცომის სისქე მხოლოდ 1 მმ რჩება.

გაბრტყელების შემდეგ ცომი მოგრძო საჭრელ კვანძზე ხვდება.

image

ახლა საუკუნის საიდუმლოს გაგიმხელთ: როგორ იღებენ ატრიის კულულებს? სინამდვილეში, ყველაფერი მარტივია, ვიდრე გგონიათ. ჭრის პროცესში ერთი პირი უფრო ნელა მოძრაობს, ვიდრე დანარჩენი. ამის გამო ატრია იჭმუჭნება და ტალღოვან ფორმას ქმნის. საქმე დახურულია!

სხვათა შორის, ატრიის ეს ფორმა უმიზეზოდ არ გამოუგონიათ.

image

ატრიას ასეთ ცნობად ფორმას სპეციალურად აძლევენ, რომ მისი მოხარშვა და ჭამა გაადვილდეს.

დაჭრილი ატრია იგზავნება ბაროკამერაში ორთქლზე დასამუშავებლად სრულად მომზადებამდე.

image

მოხარშული ატრია ფორმებში თავსდება.

image

 

ისევ მარილწყალს ასხამენ.

image

 

ახლა ფრიტიურში შესაწვავად აგზავნიან.

image

 

ატრიის ზეთში შეწვა წარმოებაში ერთ–ერთი მთავარი მომენტია.

image

 

შეწვის წყალობით ატრია იძენს ფოროვან სტრუქტურას, რაც სწრაფად მოსამზადებელს ხდის. ცხელი წყალი ატრიას შიგნიდან აორთქლებს, მოცულობაში ზრდის და არბილებს.

 

 

კონვეიერზე ატრია სტანდარტის და ხარისხის კონტროლს გადის.

image

 

ლითონის წონების დახმარებით შორდება ზედმეტობები, რომელიც ბრიკეტიდან ამოწეულია. ასე მზა პროდუქტი იდეალურ ფორმას იძენს.

 

 

ყველა მანიპულაციის შემდეგ ატრია შესაფუთ საამქროში გადადის.

image

 

აქ იკვრება სრული ნაკრები: ატრია, ბულიონი, ხმელი ბოსტნეული. რაც დამახასიათებელია კონკრეტული წარმოებისთვის. ხორცის ბულიონი ნატურალური ძვლებიდან იხარშება, ახალი ბოსტნეული პირდაპირ ქარხანაში სუბლიმირდება, ხორცის სოუსი ნატურალური ხორცისგან მზადდება.

 

რა თქმა უნდა, სხვადასხვა წარმოება განსხვავდება: ზოგი იყენებს ქიმიურ სანელებლებს, სხვები ნატურალური წარმოებისკენ მიისწრაფვიან, რამდენადაც შესაძლებელია.

 

 

მიღებული ნაკრები შესაფუთ ლენტაზე გადადის.

image

 

აქ მზა პროდუქტი ფასოვდება.

image

 

აქედან უკვე მაღაზიის თაროზე ხვდება.

image

გემრიელად მიირთვით!

image

 

 

წყარო: intermedia.ge

 

კატეგორიები

ბოლო ამბები

  • შინაგან საქმეთა სამინისტრო განცხადებას ავრცელებს
  • “ქედს ვიხრი მათ წინაშე” – რას წერს ნანუკა ჟორჟოლიანი?
  • “პსჟ” საფრანგეთის ჩემპიონია – როგორ აღნიშნა ხვიჩა კვარაცხელიამ ლიგა 1-ის გამარჯვება?

© 2023 Mix.Metronome.Ge

No Result
View All Result
  • Home 1
  • Home 2
  • Privacy Policy

© 2023 Mix.Metronome.Ge