შემოდგომაზე აუცილებლად უნდა მივიღოთ სეზონური ხილი და ბოსტნეული.
საუკეთესო პროდუქტები შემოდგომა-ზამთრის პერიოდში, რომლებიც არა მარტო ჯანმრთელობისთვის არის სასარგებლო, არამედ სტრესთან ბრძოლაშიც გვეხმარება ჭარხალი, სტაფილო და კომბოსტოა.
შემოდგომაზე ორგანიზმში გარდაქმნა იწყება – სიცივეებისთვის ემზადება. ეს კი იმას ნიშნავს, რომ მას სპეციალური დიეტა სჭირდება, რომლის დახმარებითაც ბევრ უსიამოვნებას აარიდებს თავს – რესპირატორულ, კუჭის, ფილტვებისა და გულის დაავადებებს. ამასთან, ერთი-ორი ზედმეტი კილოგრამის მოშორებასაც შეძლებთ
ორგანიზმს შემოდგომაზე აუცილებლად სჭირდება დახმარება, ამიტომ უმჯობეშია შემდეგი პროდუქტები მიიღოთ:
ზღვის პროდუქტები და ყავისფერი ბრინჯი – ეს არის ერთ-ერთი წყარო ცინკის მიკროელემენტის, რომელიც აძლიერებს უჯრედების ფუნქციებს.
ყვავილოვანი კომბოსტო – ეს მარგებელი პროდუქტი შეიცავს ვიტამინ ჩ-ს, რომელიც იმუნური სისტემის სტიმულატორია.
ჭარხალში – В ჯგუფის ვიტამინების მთელი სპექტრია, რომელიც ნერვული სისტემისთვის გვჭირდება. შემოდგომით, გარდამავალ პერიოდში, სტრესის დონე იზრდება, ამიტომ რაციონში ჭარხლის დამატება ძალიან ეფექტურია.
ანტიოქსიდანტური თვისებები აქვს A, C, E ვიტამინებს, სელენს, რომელსაც ხამანწკები, კიბორჩხალები და ზღვის სხვა პროდუქტები შეიცავს, ასევე საქონლის ღვიძლი და თირკმლები. ამავე სიაში შედის თხილეული, მოხარშული, მჭლე ხორცი. გაამდიდრეთ ამ პროდუქტებით რაციონი და ადვილად შეძლებთ სიცივესთან ადაპტირებას.